Home » Nieuws

Nieuws

7 jan. De opening van de expositie in Veluvine

Op zaterdag 7 januari 2023 was het dan zover. na een drukke periode van voorbereiding en inrichting werd de expositie feestelijk geopend. Er waren tal van genodigden, waaronder - natuurlijk - mijn kinderen, vrienden, leden van de Kunstkring en andere belangstellenden naar de opening gekomen om hun belangstelling te tonen. Een heel erg leuke happening was het. Het was ook bijzonder aardig om te ... Lees verder »

5 jan. 2023 | De inrichting van de expositie in Veluvine

Donderdag 5 januari 2023 was de dag van de inrichting van de expositie in Veluvine in Nunspeet. We waren mooi op tijd en de hele kunstcommissie onder leiding van Elly stond ons al op te wachten. De in richting van de expositie ging heel professioneel en ik ben dan ook zeer tevreden ver het resultaat. op naar de opening op zaterdag 7 januari ... Lees verder »

Juli, Aug. Sept | Voorbereidingen en Opening Kunstgalerie

Na een hele korte voorbereiding - we hadden uiteindelijk maar een dag of tien om alles te regelen - hebben we het toch voor elkaar gekregen. We hebben de Kunstgroep Elburg opgericht, bestaande uit Geke van 't Oever, Jeannette Vermeulen, Corrie Vos, Trudie Schalkwijk en Ursula Groen. Vervolgens zijn we aan het werk gegaan met het klaarmaken van de ruimte aan de Vischpoort 9 in Elburg, een ... Lees verder »

November 2018 | De eerste Workshop !

Gisteren was de eerste dagworkshop schilderen met materiaal. Er is fijn gewerkt en het resultaat mag er zijn. Zou je het ook leuk vinden om een keer een workshop te volgen, dan kan dat. Ik doe deze workshop voor minimaal 2 en maximaal 4 personen. Heb je belangstelling, stuur mij dan even een berichtje: info@atelierjeannettevermeulen.nl of ... Lees verder »

September 2018 | Workshop

Met ingang van najaar 2018 kunt u bij mij een workshop volgen met als onderwerp: “Het gebruik van (natuurlijke) materialen” De workshops worden verzorgd voor minimaal 2 en maximaal 4 personen en zijn te volgen in twee dagdelen, aaneengesloten of apart. De dagen waarop ik deze workshops geef, worden in overleg bepaald. Kosten inclusief 3D-doek van 40x40cm en materiaal: dagworkshop van ... Lees verder »

September 2018 | Reactie van Didier op ZT 1811

Ik kreeg een foto onder ogen van het fascinerende schilderij ZT1811, dat nu afgewerkt is volgens kunstenares Jeannette. Hét beeld van de schilderij en dé kunstenares, die ik sinds die ene memorabele ontmoeting in mei van dit jaar, in heel goede herinnering bewaar. Wat mij vooral raakt in dat schilderij, is dat het leeft! Enerzijds heeft het een zekere ruime tijd afgelegd om te worden wat het ... Lees verder »

Jan 2018 | Reactie van Didier uit België op "Materie 08"

""Het is een  veelzeggend schilderij, dat toelaat om er zelf een titel bij te denken. Het afgebeelde schilderij draagt waarschijnlijk niet voor niets de naam  ‘Zonder titel ‘ mee. Die mevrouw Jeannette bezit de kunstzinnige kracht om de verbeelding te laten werken bij  zij die haar werk bewonderen. Dat is pas drijvende kunst – aanzetten tot verbeelding! Wat ik zonder veel nadenken in ... Lees verder »

Sept 2016 | Reactie op "Hombre"

Reactie op "Hombre" door Johan en Teunie uit Nunspeet: Afgelopen zondag (4-9-2016) waren we in uw atelier. We waren onder de indruk van uw schilderijen en vooral van de prachtige kleuren. Verreweg het mooiste wat wij hebben gezien tijdens de kunst route in Nunspeet en Elburg. We hebben ook een paar kaarten gekocht en 1 daarvan naar een vriend in België gestuurd. Dat bleek een schot in de roos. ... Lees verder »

Sept 2016 | Reactie op ZT 1504

Reactie op ZT 1504 door Ineke Molenaar: "Doet me denken aan Marsman: Paradise Regained. ‘De zon en de zee springen bliksemend open: waaiers van vuur en zij; langs blauwe bergen van de morgen scheert de wind als een antilopen voorbij.....’  Dit is ook het zg Sublieme; een begrip in de kunst. Turner. Longinus: On the ... Lees verder »

Kunstroute Noordwest Veluwe 2015

De kunstroute Noordwest Veluwe wordt dit jaar gehouden van vrijdag 4 september 2015 tot en met zondag 6 september 2015. Ook dit jaar doe ik weer mee met de Kunstroute. Mijn atelier is op alle dagen geopend en u bent van harte welkom om mijn werk te zien. Mijn atelier kunt u vinden aan de Omloop 4a in ... Lees verder »

Recent werk

In de aanloop naar het weekend van de Kunstroute 2014 heb ik enkele nieuwe schilderijen gemaakt. Ze worden later nog ondergebracht in het overzicht van de schilderijen op mijn website. Mijn atelier is tijdens de Kunstroute Noordwest Veluwe geopend op vrijdag 5 sept. van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 6 sept. van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag 7 sept. eveneens van 11.00 tot 17.00 ... Lees verder »

Schilderij door Sofie (2 jr)

Elburg, 6 augustus 2014. In de afgelopen dagen heeft Sofie (2 jr) dit schilderijtje gemaakt met acryl op doek. Ze heeft zelf het materiaal voor dit schilderij uitgekozen. Eerst heeft ze de schelpjes, steentjes, zand, noppenplastic en het karton op het doek gelijmd. Daarna heeft ze haar favoriete kleuren uitgezocht en die gebruikt om het schilderij te ... Lees verder »

Schilderij door Pepijn (4 jr)

Elburg, 25 juli 2014. Pepijn (4 jr) heeft dit geschilderd met acryl op doek. Hij heeft de schelpjes en zand met speciale lijm op het doek gelijmd. De schelpjes zijn wolken en het zand is de regen die uit de wolken komt. Oma heeft Pepijn een beetje geholpen met het tekenen van de walvis. De ideeën over de walvis, de zee, het zand en de schelpen zijn allemaal van ... Lees verder »

Kunstroute Noordwest Veluwe 2014

Ook dit jaar neem ik deel aan de Kunstroute Noordwest Veluwe. Afgelopen jaar was ik als deelnemer te gast op Landgoed Schouwenburg, maar dit jaar bent u weer welkom in mijn eigen atelier aan de Omloop 4 A te Elburg. Mijn atelier is geopend op vrijdag 5 september van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 6 september van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag 7 september van 11.00 tot 17.00 uur. U bent van ... Lees verder »

Internationale Kunstmarkt Neeroeteren (B) (2013)

Elburg, 26-02-2013. De jaarlijkse Internationale Kunstmarkt in Neeroeteren (bij Maaseik in België) wordt dit jaar op zondag 21 juli 2013 gehouden. Ik heb mij vorig jaar al ingeschreven en ik kreeg onlangs de bevestiging van mijn deelname binnen. De kunstmarkt wordt altijd op de Nationale Feestdag in België gehouden en er komen elk jaar weer veel bezoekers naar deze gezellige kunstmarkt. Ik sta ... Lees verder »

Nieuw schilderij door Sanne (5 jr) in de serie Kinderkunst

Elburg, 4 januari 2013. Het laatste schilderij dat Sanne schilderde in deze serie was een vogel. Ze was toen 4 jaar oud. Nu - een jaar verder - wist ze al precies wat ze wilde schilderen. Een grote vlinder in de blauwe lucht en de zon die opkomt. De vlinder lacht. De oranje streepjes zijn de zonnestralen. In de lucht dwarrelen slingers en confetti, want het is al bijna ... Lees verder »

Artikel in Weekkrant Elburg

Elburg, 20 november 2012. Vandaag viel de Weekkrant Elburg (Huis aan Huisblad) in de brievenbus. In het blad stond het interview dat ik heb gehad met Jacco van Keulen. Ik moet zeggen dat Jacco de inhoud van ons gesprek goed heeft weergegeven. Wat aardig was, dat ik meteen al van veel mensen leuke reacties kreeg.  Klik hier voor het hele ... Lees verder »

Bezoek permanente expositie Antoni Tapies in Barcelona

Barcelona, 21-10-2012. Als je dan toch in de buurt van Barcelona bent, dan mag een bezoek aan de Fundacion Antoni Tapies niet ontbreken. Op een prachtige zondagochtend in oktober stond ik al om 10.00 uur voor de deur van het museum.  Als een van de eersten liep ik rond in de zalen met werken van Tapies. Veel publiek was er nog niet, maar dat veranderde snel. De fundacion is in 1984 door Tapies ... Lees verder »

Interview Weekkrant Elburg

Elburg, 8-11-2012. Vandaag had ik een afspraak met Jacco van Keulen, correspondent van het huis aan huisblad voor Elburg en Oldebroek. Deze afspraak was tot stand gekomen naar aanleiding van mijn expositie in de bibliotheek van de Meerpaal in Dronten en de in 2013 geplande expositie in het gemeentekantoor van Elburg. Het was een leuk interview en Jacco was werkelijk in alles geïnteresseerd. Hij ... Lees verder »

Bezoek permanente expositie Juana Francés in Alicante

Alicante, 11-10-2012. Een van de kunstenaressen uit het recente verleden wiens werk ik erg bewonder is de uit Alicante afkomstige Juana Francés (1924-1990). Een groot deel van haar werk is permanent tentoongesteld in het Alicante Museum of Contemporary Art (MACA). Juist het gebruik van materialen in haar werk is iets waar ik wat mee heb. Een van haar uitspraken was, dat zij erg "geïnteresseerd ... Lees verder »

Expositie in de Meerpaal in Dronten ingericht!

Elburg, 2-11-2012. Vandaag was het dan zo ver dat de expositie in de Bibliotheek van de Meerpaal in Dronten kon worden ingericht. Ik mocht alle beschikbare panelen voor het ophangen van de schilderijen gebruiken, dus ruimte genoeg. Het is een overzichtsexpositie geworden met werk uit de serie cosmos, serie materie, serie mystiek, serie natuur abstract en natuurlijk schilderijen uit de serie ... Lees verder »

Nieuw schilderij door Sanne (4 jr) in de Serie Kinderkunst

Elburg, 30-10-2012. In januari van dit jaar was Sanne aan het logeren in Elburg, een mooie gelegenheid om een 3e schilderij in de Serie Kinderkunst met haar op te zetten. Sanne heeft eerst op papier een schets gemaakt van de vogel die ze wilde schilderen en vervolgens hebben we samen de schets overgezet op doek. Daarna heeft ze met acrylverf het figuur ingekleurd. Het resultaat mag er zijn ... Lees verder »

Expositie in het Gemeentekantoor Elburg (2013)

Elburg, 26-10-2012. Afgelopen week kreeg ik van de Culturele Stichting Elburg bericht, dat ik volgend jaar kan exposeren in het Gemeentekantoor in Elburg. Ik zal daar gedurende de openingstijden van het gemeentekantoor exposeren van 2 september 2013 tot 27 oktober 2013. Nadere informatie over de expositie en uitnodigingen volgen te zijner ... Lees verder »

Uitnodiging voor expositie in de Meerpaal in Dronten

Elburg, 24-10-2012. Vandaag kreeg ik van Hilde Everts van de Stichting Kunstraad Dronten een exemplaar van de uitnodiging voor de komende expositie van mijn werk in de Bibliotheek van de Meerpaal in Dronten. Op vrijdag 2 november ga ik de expositie inrichten. De expositie is te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Via deze link kan de uitnodiging worden ... Lees verder »

Internationale Kunstmarkt Neeroeteren (B) (2013)

Vandaag heb ik mij opnieuw ingeschreven voor de volgend jaar te houden Internationale Kunstmarkt in Neeroeteren (B). Neeroeteren ligt vlakbij Maaseik in Belgisch Limburg. De kunstmarkt wordt jaarlijks gehouden op 21 juli, de nationale feestdag van België. Het is een erg sfeervolle markt waar elk jaar weer veel bezoekers op afkomen. Dit wordt voor mij de derde keer dat ik er met mijn werk sta en ... Lees verder »

Interview door Marise, Dagmar en Lusanne

Elburg, 18 september 2012. Vorige week werd ik gebeld door Lusanne van het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg met de vraag of zij mij mochten interviewen over mijn werk. Natuurlijk kon dat en vandaag was het dan zo ver. Drie dames, Lusanne, Marise en Dagmar, kwamen als professionele interviewers met schrijfblok en camera op bezoek. Ze hadden het interview goed voorbereid en ook de vragen al ... Lees verder »

Expositie in de Meerpaal in Dronten

Elburg, 2 september 2012. Tijdens de open dagen van de Kunstroute Noord West Veluwe kreeg ik van Hilde Everts, lid van de Kunstraad in Dronten, de vraag of ik belangstelling had om te exposeren in de bibliotheek in de Meerpaal in Dronten. Een leuke uitnodiging. We hebben daarna nog overleg gehad met als resultaat dat ik daar met een 20-tal schilderijen ga exposeren van 2 november 2012 tot 9 ... Lees verder »

Fuego 1 bij Bloembinderij Yme in Elburg

Sinds begin augustus 2012 heb ik een schilderij tentoongesteld bij Bloembinderij YME in Elburg. In deze bloemenzaak is aan de voorzijde een mooie wand vrijgemaakt waar mijn schilderij Fuego 1 (mixed media, acryl op 3D-doek 80x80 cm) prachtig tot zijn recht komt. Het is een echte blikvanger en Yme en zijn personeel krijgen leuke reacties op de inrichting en het ... Lees verder »

Internationale Kunstmarkt Neeroeteren (B)

Op zaterdag 21 juli 2012 sta ik met een groot aantal van mijn nieuwe werk op de Internationale Kunstmarkt in Neeroeteren (bij Maaseik). Op deze jaarlijkse kunstmarkt staan ieder jaar zo’n 70 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Link Kunstmarkt ... Lees verder »